fredag 14. oktober 2011

Endelig tomt på oss også

Da var det endelig vår tur også til å få snappet opp en hustomt. Vi har kikket i flere år, men har nok hatt litt store krav for det meste, utsikt, skog, sol, størrelse osv, osv, osv....... Frode hadde hørt snakk om at det skulle bli lagt ut noen tomter på Bakkane, men det surrehue på jobben hans klarte ikke å finne papirene på det. Plutselig en dag så stod de avertert, da kjente vi presse komme. Fikk privatvisning dagen før fellesvisning, og holdt av den tomten som var aktuell for oss, da var allerede 4 av de 8 tomtene solgt. Så ble veldig kort tid for oss å bestemme oss. Vi snakket med folk som vi kjenner i området, entrepenøren (som frode kjente), en meglerkjenning for å forhøre pris og diverse andre. Vi fant vel ut at vi bare måtte gå for tomten og slutte å tenke så mye.


Det som er det store problemet nå, det er å finne hus. Det er jo et virvar av muligheter og valg. Blir nok til å få tegnet et, ut fra et allerede eksisterende hus og planløsning. Har heldigvis litt tid på oss, siden tomten ikke er byggeklar før til våren. De eksisterende husene og låven som står der, skal rives først, det skal lages vei, legges kloakk, vann, strøm og alt annet som følger med. Satser på å at vi har et utkast klart innen årsskiftet, for Skien kommune er ikke kjent for å være rask på byggesøknader.

Planen er å ha alt (mest mulig i hvertfall) på en flate, siden det er reguleringsbestemmelser på mønehøyde pga allerede eksisterende husbebyggelse. Ikke er det mange hus som har alt på en flate og den rominndelingen vi ønsker. Får ta tiden til hjelp og snakke med HRL og Hellevik hus som vi er bundet til over grunnmuren. For grave entrepenør er allerede booket. Legger med noen bilder vi tok på tomta dagen etter vi kjøpte den.
Utsikt inn mot byen, trærne skal vekk etterhvert. Kommer et hus mellom oss og huset i bildet


Da var det rødt på hvitt at den er solgt

Dette er tomten, huset skal vekk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar