lørdag 29. oktober 2011

Vinterstenging av hytta!

Vi er så heldige å ha tilgang på hytte ved Kilevannet, bare 20min fra Skien. Det er svigers sin hytte, men vi er der så ofte vi kan . Deilig sted med strand, brygge og god plass til lek og moro. Men nå er høsten her og siden hytta ikke brukes på vinteren, bare brakka som brukes da. Så var det på tide å rydde, pakke og stenge av. Guttene syntes det var veldig moro og bidro der de kunne. Trampolinen ble skrudd ned og pakket vekk. Det ble unnagjort i en fei, mens mams og paps tok ned sikkerhetsnettet, kostet Sverre opp alt av blader og pinner som var kommet oppå der, og samlet det i bøtte og kastet det vekk. Så var det bare å nappe av fjærene, så plukket guttene dem ned og samlet dem i kassen. Flinke guttene våre.
Minstemann er stolt som en hane når han klarer å krabbe opp stigen selv

Sverre koster og samler løv

Innsamling av fjærer

Jakob har kontroll på antall fjærer........ Kanskje!

Planen var egentlig å gå til Bakkerstupet og grille bål der, men når man jobber hardt så blir man ofte akutt sulten. Da må man bare ta i bruk det man har Så da fyrer man bål i grillen og griller pølsene der. Men når den første pølsa er ferdig, så har barna glemt bålet og mest opptatt av å spise, og siden bestemor er bestemor, så var det jo litt ekstra en pølser som sto på menyen. Ris og flintstek er jo en helt vanlig, så da ble fokuset noe helt annet.


Så var det tid for å ta inn vannpumpen, og verktøy er jo stor stas, så da overtok guttene verktøykassa og trillebåra til pappa, så han måtte klare seg med det som var tilgjengelig for hånden og bære pumpen til bilen. For trillebåra var jo selvfølgelig en brannbil, og brannmann Sam skulle komme å kjøre...........
  Jeg fikk i hvertfall erfare at keeper reflekser kan være kjekt å ha når små barn hjelper store barn... Det var uhyre spennende å se på pappa når han skulle ta ut vannpumpen. Da skrudde de og holdt på oppå murkanten. Murgraven er ikke dyp, men når jeg i sidesynet så føtter og en regnbukse som begynte å komme mer og mer opp i luften, så var det bare å kaste seg etter så lang man var. Fikk tak i lårene til Jakob da han falt ned i gropen. Heldigvis så var det tidsnok før han kunne slått seg veldig. Hadde ikke skadet seg mye tror jeg, men vondt hadde det nok absolutt gjort. Han lo der han hang og slang, broren lo, jeg lo, så det var ikke lett å få ropt på Frode for å få litt bistand. For jeg lå så lang jeg var i skråningen opp mot graven med armene strekt max ut, så eide ikke noe som helst kraft for å få løftet eller dratt ungen opp.
Det endte heldigvis godt. Ingen traumer, bare litt latterkrampe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar