fredag 9. desember 2011

Besøk hos arkitekt og Stavanger tur

Da fant vi til slutt ut at det ble til å bruke arkitekten til Hellvik hus, da det ble den billigste løsningen. Så da tok jeg og Sverre oss en tur til Moi hvor de holder til.
Siden Hilde og familien bor i Stavanger så tok vi det som en tur. Hadde ikke tante vært der samtidig, så hadde vi sikkert reist alle 4. Frode ville nok veldig gjerne ha vært med, men sa han stolte på meg, og jeg beroliget han med at vi sikkert har noen innspill på tegningene når de kommer. Blir spennende å se hva han får til, håper vi får dem om ikke alt for lenge, det klør litt i fingrene. Sverre var kjempe flink mens jeg snakket med arkitekten, han satt å lekte og så litt på film. Flinke gutten! Jeg fikk i hvertfall sagt det vi hadde på listen til arkitekten, så han var vel helt svett i ørene når jeg dro derifra etter over 2 timer.


Det som var veldig uheldig var at de ringte fra barnehagen 5 minutter før vi ankom arkitekten, da hadde Jakob fått 40 i feber og var ikke i form. Så da måtte Frode bare å hente han. Jeg var vel egentlig klar til å reise hjem dagen etterpå, da han er ganske så krevende når han ikke er i form. Vi kjørte videre til Stavanger, for da var klokken mye og jeg var ganske så sliten etter mange timer i bil og samtale med arkitekt. Når vi kom til Hilde var det full fres på ungene med en gang.
En tiger på jakt etter bytte!

Det er best å komme seg unna! Pernille, Bertine og Sverre leker og koser seg


Torsdag tok vi turen ut for å handle julegavene vi manglet til de i Stavanger. Reiste på Kvadrat for da hadde vi alt på et sted og så ligger det rett ved Ikea. Fikk raskt handlet på Ikea da vi bare skulle ha seng til Jakob, men det ble jo litt annet småtteri, så nå er vi klar til juleverksted hvor vi skal lage litt julegodis. Sverre fikk seg kjøttboller på Ikea og storkoste seg masse. Men det tar på så da vi kom til Kvadrat så sovnet han i vognen. Men det var nesten like greit, for da gikk handlingen i en fei.

Hva er vel bedre enn en porsjon med kjøttboller etter endt handlerunde


Når det gjaldt Jakob så var han ikke i form, men hadde ikke feber. Ville ingenting, ikke ha mat, ikke drikke, ikke kos, ikke leke. Men for meg som mamma å stille en diagnose over telefon er veldig vanskelig. Frode ville at vi skulle kose oss, og at han hadde et håp om at det kunne gå bare en vei - til det bedre. Så vi gikk for det og reiste på besøk til noen venner av meg på kvelden. Grethe og Nina som jeg har hent med i alle ungdomsårene i Junkeren. Grethe har 3 barn på 8, 5 og 7 mnd. Nina er fersk i gamet og har lille nydelige Arius på 14 dager. Moro å få snakket med gamle kjente som jeg ikke har sett på år, men med så mye småttiser rundt, så blir det ikke alltid like lett. Men vi koste oss fra ende til annen.

Fredag tok vi oss en tur til byen, kikket litt i butikker, men brukte egentlig mest tid i GeoParken. Noe som egentlig er en utstilling som har vært rett ved Oljemuseet, men så har det vært så populært blant familier og barn, så det har blitt stående som en lekeplass. Sverre og Pernille storkoste seg kjempemasse. Løp, hoppet og krabbet rundt. De var ikke lette å få med seg, men himmelen var på vei til å åpne seg og vi skulle ta bussen hjem. Så det var bare å rive dem løs og komme oss avgårde.

Sverre koser seg med å krabbe gjennom rør

Pernille i Geoparken i Stavanger sentrum.


Sverre og Pernille har klatret helt til topps
Titt tei!

Best å holde tungen rett i munnen
Hopp Hopp! Ikke lett å holde seg på bena bestandig

Lørdag var Frode sliten av Jakob som fortsatt holdt leven hjemme. Så da kastet vi oss rundt og kjørte hjem igjen. Vi hadde fått unna det som vi skulle og hadde vi blitt en dag lengre, så hadde det nok bare ført til mer shopping og bruk av penger, som jeg for øyeblikket ikke har i denne førjulstid. Vi var fornøyd med turen og kjørte blide og glade hjem.
Da vi kom hjem var det som å skru på en bryter på Jakob, strålende fornøyd og fartet rundt på gulvet. Men søndag var han tilbake til å være krevende og det virket som at det kunne være smertepåvirket. Så fant ut at vi tok en tur til legen med han på mandag, da vi skulle til Bodø på onsdag. Så var det greit å vite om vi kunne reise eller avbestille for å være hjemme med Jakob.

Dommen fra legen var væske i begge mellomørene og en rød og bulende trommehinne. Så det er ikke rart han ikke hadde vært i form. Men vi fikk beskjed om å ta turen, da det mest sannsynlig var på vei tilbake og at han var over de verste smertene. Siden jeg holdt han hjemme så måtte vi finne på noe, så da vasket vi gutte rommene, eller det vil si, det ble vasking og opptørking for meg. Vet ikke hvem som var våtest av kluten og guttungen. Når vi var ferdig med det, så skrudde vi sammen den nye sengen som vi kjøpte på Ikea. Da kvelden kom så var vi veldig spent på om dette ville fungere. Han lå vel i nøyaktig 10 sekunder, før han var oppe og i gangen. Da fikk han komme i sprinkelsengen igjen. Men kvelden etterpå og alle kvelden etter det, har han sovet som en en liten prins.
Prinsen i den nye sengen sin. Store gutten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar