mandag 26. desember 2011

Julefeiringen

 Sverre var jo syk og var hjemme med meg, så da fikk han det store oppdraget å pynte juletreet på lille julaften mens Jakob var i barnehagen. Det syntes han var gøy, han pakket rosiner i hjertekurvene og hang opp kuler med stor iver. Han var slapp og ikke helt i form siden han ikke fikk i seg mat. Men vi ble ferdige og han var fornøyd med resultatet. Det var han som helt alene plukket ut juletreet da vi var på Grøtvik å hentet det. Leif Herman viste han hvor treene stod, så pekte han på hvilket vi skulle ha. Så han var så flink å velge tre, tror ikke vi kunne klart å plukke ut noe finere selv.
Full konsentrasjon

Viktig å kvalitetssikre at rosinene er av god kvalitet

Ferdig resultat med gavene plassert under treet.

Vi plasserte gavene under treet etter at guttene hadde lagt seg, sånn at de først fikk se dem på julaften. Jeg gledet meg til å se reaksjonene på det. Sverre har snakket mye om nissen som kommer på natten. Han hengte bjeller nederst på treet sånn at hvis han våknet av bjeller på natten, så visste han at det var nissen som var der. Han ble ganske storøyd da han kom ned på morgenen og så pakkene under treet, var veldig klar til å begynne å åpne pakker allerede da.

Best å forsikre seg om at det var noen pakker til som det stod Sverre på
De fikk lov å pakke opp en gave på morgenen, da fikk Sverre en duplo brannbil og Jakob en semitrailer i duplo som det står biler på. Da var de opptatt en stund, sånn at vi fikk ordnet og gjort klart før julemiddagen med svigermor og svigerfar. Frode tok med seg Jakob en tur ut med et julekort og en pakke til en kamerat, så da var ble det bare meg og Sverre igjen. Vi skulle opp å spise julegrøt hos søsteren til Frode på formiddagen og når jeg skjønte at Sverre begynte å bli trøtt, så var det bare å få han i bilen og ut å levere noen pakker i håp om at han sovnet. Tror han sovnet etter et par minutter. Så det var veldig greit at han fikk seg en lur før vi spiste grøt. Han har ikke hatt matlyst siden han ble syk, så det ble ikke noe grøt på han, men Jakob spiste og koste seg. Frode har vakt i jula og fikk jo selvfølgelig en utkalling akkurat når vi skulle spise grøt, så han gikk glipp av hele grøten. Jeg var ikke helt i form så jeg var spent på om han kom tilbake til julemiddagen skulle klargjøres. Og det gjorde han i god tid. Vi fikk faktisk så god tid at vi kunne se litt på Disney's jule tegnefilmer alle 4. Sverre ramlet plutselig ned på sofaen og der sov han over en time. Stakkars gutten som ikke var i form. 
Slappfisken
Så kom endelig bestemor og bestefar og middagen ble gjort klar på kjøkkenet med god help av pappa og bestemor. Siden Sverre var trøtt og litt utilpass. Men så plutselig banket det på verandadøren og der stod nissen, og guttene må ha vært snille, for han hadde pakker med til dem. Sverre var ikke helt i slaget, så han holdt seg på fanget mitt, så derfor har vi ikke fått bilder av dem med nissen. Jakob var ikke fullt så skeptisk, men han ville ikke helt bort til nissen. Var tryggest på litt avstand.
Under middagen fikk Sverre puslet i seg en medisterkake og masse tyttebærsyltetøy, så han kviknet veldig til etterhvert. Han var sjefen under oppakkingen av gaver og hjalp mer enn gjerne til hos alle andre også.


Etterhvert som pakkene ble åpnet ble det mer og mer kaos i stua. For alt de åpnet måtte jo selvfølgelig tas i bruk med en gang, så her var det full lek med alt som kunne lekes med. Var det en myk pakke, så var det bare å hente en ny i håp om at det var noe mer moro i den. Jakob gikk lei etterhvert som det ble mye nye leker, da var han fornøyd.
Jakob fikk er kjempe moro brannbil

Sverre syntes den var like tøff som Jakob

Pappa og guttene har fått fjernstyrt racebåt

Jakob leker videre

Sverre sjekker om pappa er syk med det nye doktorsettet

Mens Jakob lager mat for harde livet

Etterhvert så ble det svømt etter gaver
Akematten ble brukt som båt, som stadig vekk veltet

Men det var bare å komme seg opp igjen og kjøre videre
 Jakob ble lagt litt over vanlig leggetid, men det var helt nytteløst, var bare å ta han med ned igjen. Så de var ikke i seng før kl 21.30, da hadde jeg fått roet dem med litt tv. Da sovnet Jakob med en gang, men Sverre fikk ikke sove og fikk komme ned igjen. Han la seg sammen med meg litt før 23. Men han var i hvertfall blitt frisk i løpet av dagen, så det var det viktigste. Hjalp nok med søvnen han fikk i løpet av dagen.
Vi er strålende fornøyd med julefeiringen og ungene og vi har fått en masse fine ting.
Jakob hjelper bestefar med å pakke opp gaver
Håper dere alle har hatt en kjempe fin jul.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar